Tartaar van zalm zoals in Zuid Frankrijk

tartaar_zalm (1K)

  • 400 g zalm
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • 2 fijngehakte hardgekookt eieren
  • 4 eetl. paprika in kleine blokjes gesneden (rood, geel, groen)
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. augurkjes in kleine blokjes gesneden
  • versgemalen peper en zout
  • 1 zakje rucola
  • 2 eetl. dressing naturel

Snijd de zalm in zeer kleine blokjes, kruid met peper en zout en vorm er 4 ‘tartaartjes’ van.
Zet deze in de koelkast tot gebruik.
Leg de sjalotjes, bieslook, hardgekookte eieren, paprika, kappertjes, augurkjes allemaal op aparte schaaltjes.
Besprenkel de rucola met dressing en verdeel deze daarna over de borden.
Plaats de zalmrondjes in het midden van de borden en plaats rondom kleine hoeveelheden van de overige ingrediënten.
Serveer als voorgerecht met verse toast of als hoofdgerecht met frieten.

Wijnadvies
Chardonnay, Ernest en Julio Gallo, California, U.S.A.

Succestip
Ook lekker met verse tonijn of haring i.p.v. zalm.

Bron: Spar Succes recepten

Terug