Tappenade met tomaten en olijven

  • 125 g zwarte olijven zonder pit, uitgelekt
  • 125 g gedroogde tomaten op olie, uitgelekt
    • of 250 g tomaten
  • 125 g kappertjes, bij voorkeur uit het zout, goed afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en
    1 x doorgesneden, meer of minder naar smaak
  • 1 theel. gemalen zwarte peper
  • 1 theel. gedroogde basilicum
  • 1 theel. paprikapoeder (piment d'Espelette)
  • 10 cl olie van de tomaten, eventueel aangevuld met olijfolie

Laat de keukenmachine draaien en doe dan alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, in de kom, pureer alles.
Voeg in een dun straaltje zoveel olie toe dat een smeuïge pasta ontstaat.
De hoeveelheid olie is afhankelijk van hoeveel olie de gedroogde tomaten hebben opgenomen.
Proef of er peper-zout bij moet.
De combinatie olijven-tomaten geeft een betere smaak dan alleen tomaten maar dat is uiteraard persoonlijk.

Terug