Sint-Jakobsschelpen met peterseliesaus

  • zeker 50 g platte peterselie
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 35 cl visbouillon
  • 8 of 12 Sint-Jakobsschelpen,
    schoongemaakt
  • olie
  • zout en (witte) peper

Hak de peterselie fijn en dan nog fijner.
Smelt de boter in een sauspan en roer er de bloem door.
Laat op laag vuur al roerend met een garde 3 minuten garen.
Giet er beetje voor beetje de bouillon bij en roer glad.
Doe er de peterselie bij en laat nog 5 minuten heel zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en iets peper.
Haal een kwartier tevoren de schelpdieren uit de koelkast en bestrooi met zout.
Verhit een gril- of koekenpan.
Vet de pan licht in met olie en gril of bak op hoog vuur de Sint-Jakobsschelpen 30 seconden aan elke zijde.
Serveer met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug