Kipsalade met wortel en walnoot

Kipsalade met wortel en walnoot

  • 50 g rozijnen
  • 300 g kippendijfilet
  • 150 g worteljulienne, rasp
  • 50 g gepelde walnoten
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 2 dikke eetl. mayonaise
  • 3 eetlepels azijn
  • drupje Worcestershiresaus
  • optioneel: 4 limoenblaadjes

Wel de rozijnen een poos in water.
Breng een pannetje met ┬Ż liter water en 5 gram zout aan de kook en doe er de kip in.
Laat weer aan de kook komen, wat 1 minuut en draai het vuur uit.
Laat afgedekt 15 minuten staan.
Haal de kip eruit, laat afkoelen en snijd fijn.
Breng de bouillon weer aan de kook en doe de worteljulienne erin.
Laat aan de kook komen en schep eruit; spoel koud.
Bewaar de bouillon voor iets anders.
Vouw de limoenblaadjes dubbel en snijd of knip de nerf eruit.
Snijd of knip de blaadjes dan in onwaarschijnlijk dunne reepjes.
Meng alle ingredi├źnten en breng stevig op smaak met mayonaise, azijn, Worcestershiresaus en zout.
Serveer met toast en boter.

Bron: Onno Kleyn

Terug