Haringspiesjes

Haringspiesjes

voor 2 personen

  • 1 bolletje gember op siroop
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 2 zoute of zure haringen
  • 12 zilveruitjes of kleine amsterdamse uien of 6 radijsjes
  • 4 satéprikkers

Snijd het bolletje gember heel fijn en maak er met de gembersiroop en yoghurt een dipsausje van.
Snijd de haringen in de lengte in twee repen.
Was de radijsjes en snijd ze in plakjes of staafjes.,br. Rijg ze zigzag, met de uitjes ertussen, aan satéprikkers.
Leg de spiesjes op 2 borden en schep het sausje er bij en garneer met de radijs.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoenfilet met Italiaanse saus, broccoli en aardappelen.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug