Caponata Siciliana

  • 1 kg aubergines
  • 1 grote ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • zout
  • 50 cl olijfolie
  • 1 eetl. kappertjes
  • 20 ontpitte olijven
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 blikje tomatenpuree

Snijd de aubergines in plakjes, bestrooi ze met zout en laat een uurtje trekken.
Spoel het zout eraf en de plakjes droog.
Laat de fijngehakte ui en bleekselder 3 minuten blancheren in gezouten water en dan uitlekken.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en leg er plakjes aubergine in tot de bodem gevuld is.
Laat aan elke zijde 2 minuten bakken, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier en herhaal de bewerking tot alle aubergineplakjes gebakken zijn.
Doe de aubergineplakjes en alle andere ingrediënten weer in de pan, roer goed en laat alles een kwartier sudderen met een deksel op de pan.
Voeg 1 à 2 eetlepels water toe als het gerecht tijdens het stoven te droog zou worden.
Breng op smaak met zout & peper.

Tips
Caponata is een traditioneel Siciliaans voorgerecht, als je wil kan je er wat tonijn door mengen.

Bron: Sam Khaldi

Terug