Bruschetta rucola en rauwe ham

bruschetta (2K)

    • voor de bruschetta
  • 1 voorgebakken stokbroodje
  • olijfolie
  • 1 à 2 tenen knoflook
  • voor de dressing:
  • 1 gedroogde tomaat in olie
  • 2 theel. balsamico-azijn
  • 3 eetl. lekkere olijfolie
  • peper en zout uit de molen
    • voor de topping:
  • 4 plakjes italiaanse rauwe ham (prosciutto crudo)
  • 50 g rucola
  • stukjes pecorinokaas
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. pesto rosso

Snij het brood met een scherp broodmes schuin in plakken.
Verwarm de oven voor op grillstand 220 °C.
Pel de knoflook, spoel een raspbordje onder de kraan af (niet afdrogen) en wrijf de knoflook fijn.
Giet wat olie in een kommetje, meng de knoflook erdoor en kwast elk broodje hier aan een zijde mee in.
Broodjes naast elkaar op een rooster schikken.
Onder de hete grill totdat de bovenkant licht gekleurd is.
Laat afkoelen.

Bereiding dressing
Snij de gedroogde tomaten in hele kleine stukjes.
Meng tomaat met de olijfolie en de balsamico-azijn.
Maal er peper en zout doorheen.
Goed doorroeren.

Bereiding topping
Rosster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen.
Leg de plakjes ham nast elkaar op een snijplank en snijd ze met een scherp mes doormidden.
Maak een bosje van 5 of 6 blaadjes rucola.
Op elke plak ham een bosje rucola leggen.
Besprenkel elk bosje met 2 theelepels dressing en enkele pijnboompitten.
Vervolgens ham met vulling losjes oprollen.
Besmeer elk broodje aan de geroosterde zijde met wat pesto rosso.
Leg op elke bruschetta een hamrolletje.
Schaaf er tenslotte de pecorino in grove krullen overheen.

Bron: Smulweb

Terug