|
|
Klop de boter luchtig tot deze bijna wit van kleur is.
Voeg de eidooiers stuk voor stuk toe aan de boter en klop het tot een egale massa.
Schep daarna de Parmezaanse kaas en bieslook er voorzichtig doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
Klop de eiwitten stijf samen met een snufje zout in een vetvrij gemaakte kom.
Bestrijk de souffl bakjes met zachte boter en bestuif het met bloem.
Klop het te veel aan bloem uit de soufflebakjes.
Meng het eiwit door de botermassa en vul hiermee de soufflebakjes voor driekwart.
Verwarm de oven voor op 160 °C en bak de kaassouffles lichtbruin in ca. 15 minuten en tot ze gerezen zijn.
Haal de kaassouffles uit de oven en serveer ze direct!
Als u ze laat staan dan zakken ze in!
Wijnadvies
Chianti D.O.C., Sensi, Italie
Succestip
Gebruik in plaats van Parmezaanse kaas ook eens Friese nagelkaas.