Asperges en gamba’s in lichte rode curry

Asperges en gamba’s in lichte rode curry

  • 800 g witte asperges AA
  • circa 1 eetl. Thaise rodecurrypasta
  • 15 cl kokosroom
  • 200 g gekookte, gepelde gamba’s of grote garnalen
  • 4 limoenblaadjes (toko), in ragfijne reepjes,
    of 1 limoen

Breng een pan water met 10 gram zout per liter aan de kook.
Schil de asperges en verwijder 3 cm van de onderkant.
Snijd de rest in stukken van 3 - 4 cm en houd de koppen apart.
Kook de stukken asperge 6 minuten, de koppen 4.
Schep ze subiet in een bak met koud water.
Kokosroom is bij toko’s te koop.
Heb je dat niet, schep dan zoveel mogelijk van de room die in een blik kokosmelk bovenop drijft.
Roer de rodecurrypasta los met de kokosroom in een steelpan, en verwarm.
Laat de asperges goed uitlekken en warm 1 minuut in de saus.
Voeg de gamba’s en het limoenblad toe en warm nog 1 minuut door; kook zonodig de saus dekselloos nog even in.
Geen limoenblad?
Rasp boven de borden wat limoenschil.

Bron: Onno Kleyn

Terug