|
|
Snijd de stelen van de artisjokken er niet af maar sla ze hard op de rand van het aanrechtblad, zodat de stelen los komen te zitten.
Trek ze uit de artisjok, zodat ook de harde draden uit de artisjokbodem meekomen.
Wie het heel mooi wil maken, snijd van de blaadjes de topjes tot aan de gesloten knop af, nodig is dit niet.
Bestrijk de bodem en de plaatsen waar de blaadjes zijn afgeknipt met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Breng in een grote pan ruim water aan de kook, voeg wat zout toe en leg de artisjokken erin.
Dek ze af met een omgekeerd ontbijtbordje, zodat ze onder water blijven.
Laat ze 1 tot 1½ uur zachtjes koken.
Ze zijn gaar als eraan de onderkant makkelijk een blaadje uit kan worden getrokken.
Laat ze in het kookvocht afkoelen.
Klop de opgesomde ingrediënten voor de mosterdvinaigrette met een kleine garde door elkaar.
Laat de artisjokken omgekeerd goed uitlekken.
Zet ze op aparte bordjes en serveer de vinaigrette er apart bij.