Aardappeltartaar met bloemkool en gerookte paling

aardappeltartaar (2K)

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • 200 g gerookte paling
  • ¼ bloemkool
  • 150 g diepvrieserwtjes
  • ½ bosje bieslook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. sojasaus
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en gaar ze ongeveer 8 minuten afgedekt in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Laat even nagaren en snijd ze in kleine blokjes (0,5 x 0,5 cm).
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, samen met de erwtjes, 4 minuten in kokend gezout water.
Giet af en spoel onder koud stromend water.
Hak de bieslook fijn.
Meng de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes, de erwtjes, de bieslook en de mayonaise in een kom tot een tartaar.
Breng de smaak met peper en zout.
Maak 4 torentjes van de aardappeltaart met behulp van een metalen ring.
Snijd de paling in dunne plakjes en de lente-uitjes in dunne ringen.
Verdeel ze over de torentjes en werk af met wat sojasaus.

Tip
Vervang de paling door verse tonijn en geef een Japanse toets aan de tartaar.

Bron: Patapas

Terug