Zoete aardappelkoekjes met tonijn

Zoete aardappelkoekjes met tonijn

porties: ca. 10 stuks

    • voor de koekjes
  • 700 g zoete aardappel
  • 120 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. chilivlokken
  • 1 kleine rode ui
  • 30 g paneermeel
  • 1 ei
    • voor de dipsaus
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. srirachasaus
  • 2 eetl. citroensap

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Kook de zoete aardappel gaar en zet even apart om af te koelen.
Doe de blokjes aardappel in een grote kom en prak fijn met een vork.
Snipper de ui en voeg samen met de tonijn, knoflookpoeder, chilivlokken, paneermeel en ei toe aan de zoete aardappel.
Meng alles goed door elkaar en vorm er met je handen 10 ‘koekjes’ van.
Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan en bak de koekjes aan weerskanten bruin.
Maak intussen de dipsaus door de ingrediënten door elkaar te mengen.
Leg de koekjes als ze gaar zijn op een bordje en serveer met de dipsaus.

Gepubliceerd door: LoveMyFood

Terug