Amuses & Voorgerechten
Maar ook ontbijt- en lunchgerechten
Tenzij anders vermeld, zijn de recepten voor vier personen
en = vegetarisch
- Aardappel in kroket met ham en peterselie
- Aardappel met gebakken knoflook
- Aardappel-bietentaart met olijven en basilicum
- Aardappel-kaasbolletjes met kruiden
- Zoete aardappelkoekjes met tonijn
- Aardappelmuffin en kaas
- Aardappelpuree met Gandaham en spek
- Aardappelschijfjes met maatjesharing
- Aardappeltartaar met bloemkool en gerookte paling
- Aardappeltaart met tonijn
- Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas
- Aardappeltjes met mozarella en tomatenpistou
- Accras-beignets Acrats - beignets van zoute vis
- Afchá se Domátes - eieren in tomaat
- Almondegas de amendoim - Mozambikaanse pindaballen
- Amuse met aardappel en tomaat
- Ansjovisbroodjes
- Antipasti
- Arancine
- Artisjok met groene dip
- Gestoofde artisjok
- Artisjok met vinaigrette
- Artisjokken met mosterdvinaigrette
- Gegratineerde artisjokken
- Gemarineerde artisjokharten met warme cidersaus
- Asperges en gamba’s in lichte rode curry
- Asperges in Duvel
- Asperges met dragon-roomsaus
- Asperges met eenvoudige sauce Hollandaise
- Asperges met ham en mozzarella
- Asperges met morieljesaus
- Asperges met rodebiet-amandelsaus
- Gebakken asperges en broccoletti met balsamico
- Gegrilde asperges met peterselie pesto
- Groene asperges met tomaat en zeekraal
- Aspergecarpaccio met tuinkers en mieriksworteldressing
- Aspergecocktail, meerdere recepten
- Aubergine met feta
- Aubergine met mozzarella en tomatensaus
- Aubergineclafoutis met chorizo
- Auberginepuree met brood
- Auberginerolletjes
- Auberginetapenade
- Avocado con gambas - Mexicaanse avocado met garnalen
- Avocado met kabeljauwlever en gember-limoendressing
- Avocado`s gevuld met noten en kaas
- Avocado met garnalenvulling
- Avocado met groentevulling
- Avocadoballetjes
- Avocado-kipcocktail
- Avocado ritz, avocado met kreeft
- Lauwwarme avocadosalade
- Ban Bea Bac
- Beekridder met mierikswortel-notensaus
- Beursje van ham met prei en kruidencoulis
- Gegrilde biefstuk in sla
- Bieslook kaassouffles
- Bietencarpaccio, meerdere recepten
- Janneke's bietenterrine met appel, geitenkaas en sinaasappel-worteldressing
- Gemarineerde bietjes met rucola en geitenkaas
- Blini’s met mini-tomaat garnaal
- Bloemkoolroom met spekjes
- Bouchée au saumon
- Boules à poisson, visballetjes ‘cotonou’
- Bresaola met verse vijgen en knolselderij
- Hartige broccoli-geitenkaastaartjes
- Mini-broccolitaartjes
- Geroosterd brood met olijvencrème
- Toscaanse broodsalade
- Bruschetta met paddestoelen
- Bruschetta met yoghurt-avocado dip, tomaat en koriander
- Bruschetta rucola en rauwe ham
- Bruschetta met ansjovis
- Bruschetta met tomaat
- Bruschette met biefstuk
- Bruschette con burrata e radicchio - bruschetta’s met geitenkaas en roodlof
- Burrata met gezouten citroen en tomaatjes
- Cannellóni van prei gevuld met krab en witvis
- Caponata Siciliana
- Cappuccino van ganzenlever
- Cappuccino van venkel
- Caraïbische grapefruitcocktail
- Carpaccio alla Cipriani
- Carpaccio bonbons met courgette
- Carpaccio met kaascrostinis
- Carpaccio van bietjes met honing-dille dressing
- Carpaccio van eendeborst met eendenkaantjes en frambozenvinaigrette
- Carpaccio van gemarineerde ossenhaas met basilicumolie en Parmezaan
- Carpaccio van koolrabi en wortel
- Carpaccio van rookvlees met champignons
- Feestelijke vega carpaccio
- Carpacciorolletjes met shiitake en truffel
- Cervelaatworst krokodil
- Ceviche van kabeljauw, limoen, peper en koriander
- Simpele ceviche
- Champignons à la Bordelaise
- Champignons à la Grecque
- Champignons in sherry-roomsaus
- Champignons in witte wijn
- Champignons met peterselie en knoflook
- Champignons met truffel - Noilly Pratboter
- Gegratineerde champignons in room
- Gegrilde champignons
- Gevulde champignons
- Champignonkroketjes
- Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt
- Chermoula van tuinkruiden
- Clafoutis met geitenkaas en kruiden
- Cocktail Alexander
- Cocktail van asperges en rogvleugel
- Cocktail van kip met tonijnsaus
- Coquilles in de schelp met bouillon van prei en morilles
- Coquilles met gesmoorde paprika
- Coquilles met witte boontjes, kervel en pecans
- Gevulde courgettebloemen
- Courgettecarpaccio met verse geitenkaas
- Courgetterolletjes met romige groentespread
- Rauwe courgette met hazelnoten, munt en feta
- Cracker van oude kaas met gemarineerde aardbeien
- Crackers met zelfgemaakte sandwichspread
- Crème brûlée de foie d'oie - ganzenlever met gebrande room
- Croissant eitjes
- Crostini alla Contadina
- Crostini met avocado en garnalen
- Crostini met bonen-tomaat
- Crostini met kippenlevertjes
- Crostini met oesterzwammen
- Crostini met paprika en sardinepuree
- Crostini met tonijn
- Crostini verdura - groente croutons
- Dadels gevuld met kruidenroomkaas en omwonden met spek
- Daikonrolletjes
- Daslook-aardappelgratin
- Dillesoesjes met mierikswortel en ricotta
- Doperwtjes met burrata, amandelen en zwarte olijven
- Doperwtjes met citroendressing
- Doperwtjes met spekbouillon van Thomas
- Met cognac geflambeerde druiven-banaanspiesjes
- Duifjes uit de Gascogne
- Dundu - yamchips
- Eggs Florentine - Florentijnse eieren
- Ei in rodewijnsaus
- Eieren in tomaat - afchá se Domátes
- Eieren op Russische wijze - oeufs à la Russe
- Verborgen gekookte eieren in cocktail-garnalensaus
- Romige eiersalade met kreeft en kruidenvinaigrette
- Eitjes in paddenstoelensaus
- Gepocheerde eitjes in mosterd-kervelsaus
- Ensalada templada con ventresca - lauwe salade met ventresca
- Estephans gevulde wijnbladeren, warrak enab
- Feta-creamcheese vulling voor olijven
- Fèves sèches frites, gebakken tuinbonen
- Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème
- Filobeursjes met pastinaak, appel en bietencoulis
- Flensjes gevuld met pittige kalkoenragout
- Flensjes met kruidenkaas en gerookte zalm
- Flensjes met zalm en mierikswortel-kruidenkaas
- Eggs Florentine - Florentijnse eieren
- Funghi al Forno - gebakken champignons
- Funghi trifolati - gefruite paddestoelen
- Gamba's al ajillo
- Gamba’s met citroen en tijm
- Gamba's met een luchtige pernodsaus
- Ganzenlevertruffeltjes met abrikozensaus
- Garnaalkroketten met Brugge kaas
- Garnalen-grapefruitcocktail
- Hollandse garnalen met groene kruidenrijst
- Gazpachoburger met courgette
- Gebna makleyah - gebakken kaas
- Gepaneerde geitenkaas met rucolasalade
- Geitenkaasjes met gerookt spek
- Geitenkaasjes met olijfolie op veldsla
- Gravlax
- In olijfolie gesmoorde groene asperges
- Gebakken groenten met geitenkaas
- Groentepuddinkjes met saffraansaus en spekkruim
- Grotchampignons in 'n Brandbeerjeske
- Guacamole
- Ham met abrikozentapenade
- Ham-aspergerolletjes
- Ham-mousse
- Gevulde hamrolletjes
- Haring met appelsalsa
- Haringrolletje
- Haringspiesjes
- Haringtartaar
- Haringtartaar met radijs
- Hartig voorafje met watermeloen
- Hazenpaté met uienconfituur
- Hollandse garnalen met groene kruidenrijst
- Hollandse garnalen met munt, biet en taugé
- Hollandse nieuwe
- Humus met groente
- Gebakken kaas - Gebna makleyah
- Kaasflan met spekreepjes en erwtensaus
- Kaaspantoffels met groene salade
- Kaasquiche van 4 kaassoorten met ruccola en pijnboompitten
- Geroosterde kikkererwten met noten en pitten
- Kip met witte druivensaus
- Gemarineerde kip met oregano en kappertjes
- Gerookte kip met kappertjesmayonaise
- Kip-aspergecocktail
- Kipcocktail met grapefruit
- Kipcocktail met sinaasappel
- Gestoomde kiphapjes
- Kipkroketten glutenvrij
- Kippenlevermousse
- Gekonfijte kippenlevertjes met PX en hoornen des overvloeds
- Kipsalade met wortel en walnoot
- Mini-kiptaartjes
- Kizartma - Turkse gegrilde groente
- Gevulde knoedels
- Knoflook bij de borrel
- Knoflookchampignons
- Gevulde knolselderijknol met aardappelen
- Knolselderijtaartjes - tortini di sedano rapa
- Komkommer en kaas
- Komkommerrolletjes met tonijnsalade
- Gevulde komkommer met ham en ei
- Noorse king krab met kruidige-fruitige slamix
- Krokante cups met prei en geitenkaas
- Krokantje met peer en rode ui
- Kroketten
- Kroketten van paddestoelen
- Kropsla met tomaten-antiboise
- Torentje van lasagne
- Lentegroen met dipsaus
- Lepelhapje van linzenpaté met uienconfit
- Little gems met aardappel en zacht ei
- Geroosterde little gems met blauwe kaas en walnoten
- Pittig gevulde little-gemblaadjes met gamba’s
- Loempia's met zoete chilisaus
- Loempia van konijnenfilet met pickles van wittekool en koriander
- Gestoomde loempia
- Loempia's met een zoete chilisaus
- Lucca-augen
- Verse makreel met savooie, pastinaak en hoisinvinaigrette
- Makreel mousse in een glaasje
- Makreelcrostini met dille
- Meloen met een lauw geitenkaasje
- Meloen met gorgonzola en venkel
- Gegrilde meloen met ham
- Gevulde meloen
- Meloensoep met parmaham
- Mexicaans gevulde avocado
- Mexicaans voorgerechtje
- Mini-kiptaartjes
- Mini-loempia's met chutney
- Mini-ratatouille met merguez
- Mojama met tomaten enz.
- Mosselen in bakjes met walnotenpesto
- Moules farci - gevulde mosselen
- Mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen
- Mousse van berglinzen en aardpeer
- Mousse van kippenlevertjes
- Mozambikaanse pindaballen - almondegas de amendoim
- Mozzarella met mango
- Op de huid gebakken mul met gazpacho en chorizokruimels
- Noordzeekrab met witlof en avocado
- Noorse king krab met kruidige-fruitige slamix
- Noten- en linzenpaté
- L'oeuf fermier de la bigottière - "chaud et froid" eitje van Passard
- Oeufs en meurette - Ei in rodewijnsaus
- Warme oesters met saffraan
- Gebakken oesterzwammen
- Omelet met peer en kaneel
- Oosters gemarineerde varkenshaas
- Ovengroenten met geitenkaas
- Ovenhapjes met peer, gorgonzola en walnoten
- Ovenwortels met foreldip
- Paddestoelenbundeltje
- Paddenstoelenkaviaar
- Paddestoelen-prei-ei-pasteitjes
- Paddestoelenragout met groene peper
- Gebakken paddestoelen
- Gevulde paddestoelen
- Paling in gelei
- Gerookte palingbroodjes
- Pangsit pedas, hete vleesvulling in een deegvelletje
- Panzanella
- Pappadum met komkommerdip
- Pappardelle met kabeljauw, kastanjes en notenolie
- Paprika met ansjovis
- Rode paprika in aspic
- Pasta di riso
- Pasta marinara
- Pasta met paddestoelenei en mousselinesaus
- Pasta met scampi
- Rijke pasta met gerookte zalm
- Pasteitje met gerookte kip
- Pasteitjes met champignons en gehaktragout
- Patatas al horno
- Patatas bravas
- Peer met geitenkaas uit de oven
- Gebakken peer met blauwe kaas
- Gevulde peer met Roquefort
- Gevulde peer met walnoten
- Penne met blaassilene
- Peperonata met paddestoelen
- Perziken gewikkeld in prosciutto
- Pinda-vleugeltjes
- Poffertjes met zalmtartaar en asperges
- Gevulde portobello
- Portobellocarpaccio met pesto
- Posteleinflensjes met yoghurtsaus
- Prei
- Radicchio met Parmezaan en kippenlevertjes
- Gevulde radicchiobladen met hazelnootdressing
- Radicchio rosso met gekaramelliseerde walnoten
- Radicchio rosso met pijnboompitten
- Pittige radijsrolletjes
- Ragout van kip met champignons en bacon
- Ragout van wilde eend met morilles en ganzenlever
- Rauwkost met anchoïde
- 'Ravioli' van rode biet met geitenkaas
- Gevulde ravioli met ree en beurre noisette
- Ricotta met spinazie in bladerdeeg
- Ricotta-balletjes
- Ricotta-worst crostini
- Exotische rillettes van makreel
- Roerei- tomatenschotel met ui en champignons
- Thais roerei met garnalen en rauwe taugé
- Roggebrood met cottage cheese en noten
- Roggetoastjes met kruidenkaas
- Rösti met blauwschimmelkaas en tomatensaus
- Roken met het wietpijpje
- Rolladerolletjes met koude mierikswortelsaus
- Rosbiefrolletjes met pesto
- Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar
- Rozemarijnspiesjes met Indonesische gehaktballetjes
- Geroosterd rozijnen-notenbrood met paté en vijgen-portsaus
- Geroosterd rozijnen-notenbrood met paté en Cumberlandsaus
- Gehakte runderbiefstuk met truffeleitjes en cantharellen
- Rundertong met kappertjesdressing
- Salade met geschroeide feta
- Salade van linzen, vijgen en kip
- Salade van peer met cashewkoffiedressing
- Salade van rauwe ham en mango
- Salade van vis, mosselen en oesters
- Ensalada templada con ventresca - lauwe salade met ventresca
- Ensalada Valenciana
- Samosa's met Indiase spinazie
- Sardinebeignets
- Scampi diabolique
- Scampi à l'Americaine met een vleugje infuus
- Gebakken schapenkaas
- Vegetarische schelpen
- Scholrolletjes onder een dekentje
- Schuimomelet met garnalen
- Serranoham met prima donna-krullen en balsamicocréme
- Gevulde selderijknol met aardappel-Gröstl
- Gegratineerde sharons met geitenkaas
- Sinaasappel-kippenleverpaté
- Sinaasappel met venkel, rode ui en nieuwe olijfolie
- Sint-Jakobsschelpen met een witte wijn sabayon
- Sint-Jakobsschelpen met haricots verts
- Sint-Jakobsschelpen met peterseliesaus
- Gebakken sla met gegrilde zwaardvis
- Sla met kipfilet
- Sla met vinaigrette
- Krokante slablaadjes met pikante kipsalade
- Gevulde slapakketjes met tomatensaus
- Slakjes met groene linzencurry
- Soesjes met zalmmousse
- Spaghetti met Heel Veel Peterselie
- Spinazie omelet met salade
- Spoom met Champagne
- Springrolls met paddestoelen
- Spruitjeschips
- Stokbrood met schapenkaas en zwarte bessen
- Stokbrood met tomaten-parmezaanpesto
- Taart van wijnbladeren, kruiden en yoghurt
- Hartige taart met knoflook, Parmezaan en pijnboompitten
- Taartje van bloedworst en ganzenlever met balsamicokaramel
- Tagliatelle met rozemarijn-walnotensaus
- Tapenade ansjovis tonijn
- Tapenade - Provençaalse tapenade
- Tapenade van aubergine
- Tapenade van olijven en roompaté
- Tappenade met tomaten en olijven
- ‘Tartaar’ van doperwtjes, lamshaas en munt
- Tartaar van mango en avocado
- Tarte Tatin van sjalotten
- Terrine van asperges en ham met waterkerssaus
- Terrine van komkommer, mango en zalm
- Terrine van ham, ei en asperges met rucolasaus
- Thais roerei met garnalen en rauwe taugé
- Timbaaltje van gerookte zalm
- Toast met forelrillette
- Toast met makreel
- Toast met paprikaspread
- Toast met rucolaspread
- Toastjes van 10-granenbrood met erwtjestapenade en omelet
- Tofu in cashewnoten en taco hotsaus
- Tomaat garnaal, meerdere recepten
- Tomaat gevuld met zwarte boontjes
- Gevulde tomaat, meerdere recepten, ook
- Gestoomde gevulde tomaat
- Gevulde tomaten met gehakt
- Tomaten gevuld met tzatziki
- Tomatencarpaccio
- Koel vloeibaar tomatenhapje
- Tomatentartaar
- Hartige tompouces met soya tofu
- Tonijncocktail met appel
- Tonijntartaar
- Torentje van lasagne
- Toscaanse broodsalade
- Dikke tostis met gesmolten Brie en uitgebakken spek
- Tuinbonendip
- Turks puntje
- Turkse gegrilde groente - kizartma
- Tzatziki, meerdere recepten
- Venkel met een kruidenlaagje
- Venkel uit de oven
- Venkel-wortel mousse
- Gebakken venkel met blauwe kaas, tahin en pompoenpitten
- Viscocktail met ansjovis en tonijn
- Visspiesjes
- Gerookte vissoorten met wasabicréme
- Vitello tonnato (In bouillon gegaarde varkensrollade met tonijnmayonaise), meerdere recepten
- Vitello tonnato met olijven
- Voorjaarsgroenten met een luchtige koriander-eiersabayon
- Vijgen met serranoham en balsamicocréme
- Walnotenbrood met kruidige kippenlevertjesmousse
- Estephans gevulde wijnbladeren - warrak enab
- Watermeloen met gemarineerde feta
- Watermeloenballetjes
- Watermeloenspiesjes met feta en munt
- Wildzwijnsham met mangochutney
- Gevulde witlofbladen met feta
- Witlof-garnalensalade
- Witlofschuitje met paddenstoelenpaté
- Witlofschuitjes met appel en spek
- Witlofschuitjes met zuurkool
- Witloftaartjes met walnoten
- Wortels op zijn Andalusisch
- Zuiderse wijtingfilet
- Zalm gekonfijt in kruidenolie
- Zalm gemarineerd in Lapsang Souchon met wasabicrème
- Zalm in champagnedressing
- Zalm in croissantdeeg
- Gerookte zalm op een bedje van rucola
- Rauwe zalm gemarineerd in dille en peperkorrels
- Tartaar van zalm zoals in Zuid Frankrijk
- Zalmcarpaccio met roomkaas
- Zalmcarpaccio met rucola en pijnboompitten
- Zalmhoorntjes met garnalen
- Gerookte zalmrolletjes
- Zalmtartaar onder knapperig deksel
- Zuring met spiegeleitje
- Zwaardvisceviche met munt
Voor het laatst bijgewerkt op: