Indiase linzensoep - I

Indiase linzensoep

voor 2 personen

  • 1 ui
  • ½ eetl. currypasta
  • 1 eetl. olie
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 g linzen
  • stuk knolselderij, ca. 200 g
  • 2 tomaten
  • 150 g soepgroente
  • koriander, optioneel

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
Voeg 60 cl water met de bouillontablet en de linzen toe en breng dit aan de kook.
Kook de linzen gaar.
Reken voor rode linzen 20 - 25 minuten, voor bruine linzen ca. 45 minuten.
Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
Kook de laatste 15 minuten de knolselderij mee met de linzen.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
Strooi er eventueel klein geknipte koriander over.

Currypasta over?

Bron: Voedingscentrum


Indiase linzensoep - II

Indiase linzensoep

voor 4 porties

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • ½ theel. komijn, gemalen
  • 1 theel. kurkuma
  • 2 theel. garam masala
  • 200 g rode linzen
  • 1 blikje gepelde tomaten, 400 g
  • 40 cl kokosmelk
  • 60 cl groentebouillon
  • chilipoeder
  • zout

Snijd de ui en knoflookteen in kleine stukjes.
Sauteer samen met de boter, linzen, kurkuma en garam masala.
Let op: Niet verbranden!
Voeg de tomaten, kokosmelk en groentebouillon toe en breng aan de kook zonder deksel.
Laat ongeveer 20 minuten op een laag vuur sudderen.
Pureer de soep.
Kruid met chilipoeder en zout.

Bron: essen & trinken

Terug