Italiaanse kip

Italiaanse kip

voor 6 personen

  • 4 kippenpoten
  • boter
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 5 tenen knoflook, gehakt
    (bij twijfel, voeg meer knoflook toe) 😀
  • 3 winterpenen, grof gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, grof gesneden
  • ¼ witte kool, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 eetl. Italiaanse kruiden naar voorkeur
  • zout & peper
  • olijfolie

Bestrooi de kippenpoten met zout.
Neem een braadpan of grote koekenpan en braad de kippenpoten in boter aan tot ze een mooi korstje hebben, maar nog niet gaar zijn.
Schenk flink wat olijfolie in de pan van je slowcooker.
Hak onderwijl alle groenten in stukken en doe deze in de slowcooker.
Strooi de Italiaanse kruiden er over en vervolgens het blikje tomatenblokjes.
Leg de kippenpoten hier bovenop en bestrooi met extra zout & peper.
Zet aan op 'LAAG' en stoof in 8 uur gaar, of zet op 'HOOG' en stoof in 4 à 5 uur gaar.

Serveer zo of met pasta naar keuze.

Bron: Heleen - Eet Goed, Voel je Goed

Terug