Dakjjim

Koreaanse gestoofde kip

Dakjjim, Koreaanse gestoofde kip

  • 1 1½ kg kip, in stukken gesneden
  • 2 middelgrote aardappelen, in grote stukken gesneden
  • 1 middelgrote wortel, in grote stukken gesneden
  • ½ grote ui, in grote stukken gesneden
  • 4 - 5 shiitake, in grote stukken gesneden
  • 4 - 5 knoflookteentjes
  • 3 - 4 dunne plakjes gember, 2 cm Ø
  • 2 - 3 gedroogde hele rode chilipepers of groene chilipepers of jalapeños
  • 2 lente-uitjes
    • voor de saus
  • 8 cl sojasaus
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 2 eetl. oestersaus of 2 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. rijstwijn of mirin
  • 2 eetl. honing of 2 tot 3 extra eetl. bruine suiker
  • ¼ theel. peper
  • 2 theel. sesamolie
  • 1 theel. sesamzaad

Maak de kip schoon en snijd deze in kleine stukjes (2 tot 3 inch).
Snij het overtollige vet weg.
Laat het goed uitlekken of dep droog met papieren handdoeken.
Leg de kip en de groenten, met uitzondering van de lente-uitjes, in de slowcooker.
Giet de saus erbij en schud alles door elkaar.
Dek af, en kook ongeveer 4 uur op 'HOOG' of 6 uur op 'LAAG'.
Draai de kip halverwege om.
Roer de lente-uitjes, sesamolie en sesamzaadjes in nog een paar minuten erdoor.

Tip
Overbrengen naar een grotere pan. Kook, zonder deksel, op een hoog vuur tot de vloeistof gereduceerd is en licht verdikt, 6 à 8 minuten. Roer de lente-uitjes, sesamolie en sesamzaadjes erdoor. Zet het vuur uit zodra de lente-uitjes een beetje glazig zijn.

Bron: Hyosun Ro
Gepubliceerd door: Korean bapsang

Terug