Zweedse cake taart

  • cake:
  • 150 g roomboter
  • 125 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theel. vanille extract (of vanille stokje)
  • 150 bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 5 eetl. water
    • toplaag:
  • 30 g amandelschaafsel
  • 60 g roomboter
  • 5 eetl. witte basterdsuiker
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. melk

Verwarm oven voor op 180 °C.
Vet een taartvorm van 22 cm in met boter.
Boter en suiker kloppen tot het romig is.
Eieren er een voor een doorroeren.
Vanille toevoegen.
Bloem en bakpoeder erboven zeven en erdoor roeren.
Water toevoegen tot je een glad mengsel hebt.
Schenk het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de taart 30 minuten.
Haal de taart uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 °C.

Voor de toplaag alle ingrediƫnten verwarmen in een pan, even zachtjes laten pruttelen totdat het een geheel is.
Over de taart verdelen en 5 minuten laten afbakken tot hij goudbruin is.
(Hier kan je natuurlijk gesmolten chocolade over strijken als de taart klaar is).

Berbera

Terug