Zabaione

voor 5 à 6 personen
(deel de hoeveelheden door twee voor 2 personen)

  • 6 dooiers van biologische eieren
    (EKO of Demeter)
  • 100 g kristalsuiker
  • 15 cl droge Marsala (verkrijgbaar bij de slijter)

Zoek twee pannen uit die in elkaar passen, de zabaione wordt au bain-marie klaargemaakt.
Je vult de grootste pan met water en kijkt of de kleinere pan er goed in kan hangen, zonder dat het water erin kan komen.
Breng het water in de grotere pan aan de kook en zet het vuur vervolgens heel laag.
Doe de eidooiers, de suiker en de Marsala bij elkaar in de kleinere pan en zet die in de grote pan met het kokende water.
Klop het geheel met je mixer op, doe het rustig, op de laagste stand en na een minuut of 5, als het een romige massa is, nog heel even op een stand hoger.
Schenk de zabaione in mooie (dessert)glazen.
Je kunt de zabaione warm, lauw of koud eten.
Voor de laatste optie schenk je de zabaione in de glazen, dek je die losjes af met plasticfolie en zet je de glazen circa 20 minuten in de ijskast.

Bron" kookboek ‘Le basi della cucina Italiana’
Gepubliceerd door: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug