Worteltjestaart

    • taart
  • 90 g bloem
  • 30 g amandel of walnoot
  • 430 g wortel
  • 10 g citroensap
  • 75 g boter
  • 80 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theel. bakpoeder
  • 30 g sinaasappelsap
  • 1 theel. kaneel
    • glazuur
  • 20 g eiwitten
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eetl. essence

Bak de amandelen heel even licht aan.
Breek de noten of amandelen fijn.
Rasp de wortel en voeg de citroensap er aan toe.
Roer de boter zacht en doe de suiker erbij.
Klop het tot een crème en doe de kaneel erbij.
Doe de eieren er een voor een bij.
Voeg dan de wortel en noten er doorheen.
Spatel dan de bloem, de sinaasappelsap, zout en bakpoeder erdoor.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Laat het bakpapier 1 cm boven de rand uitsteken.
Ingeval van ronde vormen, alleen de bodem bedekken en de randen beboteren.
Bak af op een voorverwarmde oven van 170 °C in 55 á 60 minuten.
Laat de taart afkoelen en haal hem dan uit de vorm; niet in de vorm snijden!
Klop de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker erbij.
Voeg de essence erbij en spatel het door het schuim.
Bestrijk de taart met de glazuur.

Bron: De Historische Groentehof

Terug