Worteltjespudding met wijnsaus

Worteltjespudding met wijnsaus

voor 6 à 8 personen

  • 100 g geraspte wortel
  • 60 g paneermeel
  • 70 g amandelspijs
  • 30 g suiker
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 citroen, schil dun geraspt
  • 60 g gesmolten boter
  • 1 eetl. sukade
  • ½ zakje bakpoeder
  • puddingvorm van een 1 liter
  • wat zachte boter om in te vetten
  • beetje bloem
  •  
    • voor de saus
  • 30 cl witte wijn
  • 40 g suiker, of naar smaak
  • mespunt kaneel
  • 10 g aardappelzetmeel

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Prak de amandelspijs helemaal los en meng met alle ingrediënten voor de pudding.
Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem; klop het teveel er weer uit.
Doe het mengsel in de vorm.
Dek de bovenkant af met aluminiumfolie.
Zet de vorm in een diepe ovenschaal of een pan en zet in de oven.
Schenk kokend water in de schaal tot de vorm half onderstaat.
Bak een uur in de oven.
Laat afkoelen (dat gaat sneller in een bak met koud water) en zet enkele uren in de koelkast.
Maak de saus: verwarm de wijn met de suiker en kaneel.
Leng het aardappelzetmeel aan met een eetlepel koud water en doe al roerende bij de wijn.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Stort de pudding door de vorm eventjes in heet water te houden, snel af te drogen en dan te keren op een bord.

Bron: Onno Kleyn

Terug