|
|
Combineer de suiker, wortels, rozijnen, kruiden, water en olie en breng het geheel aan de kook.
Laat even (5 minuten) doorkoken.
Giet het geheel in een grote kom en laat afkoelen.
Dit kan de avond tevoren gedaan worden, of 's morgens vroeg.
Giet het weekwater niet af.
Het water, met de kruiden, wortel en rozijnen, gaat allemaal door de cake.
Roer bloem, soda en zout in een grote kom en voeg de afgekoelde wortel mix erbij (met evt. de stukjes
walnoten).
Doe het geheel in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm (30 x 20 x 5 cm).
Bak de koek (cake) 1 uur in een 165 °C oven, langer voor grotere vorm of ovale cakevorm.
Prik met een stokje of breinaald om te zien of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen in de bakvorm op een rooster.
Bestrooi de cake met poedersuiker.
Snij de cake in plakken of stukjes.
Met dank aan Denise Sutter.
Vertaling en bewerking: Dutchess - Sonora - CA - USA