|
|
Maak eerst de theegelei.
Breng 20 cl water aan de kook, laat de thee er in trekken ca. 3 à 4 minuten.
Verwijder de thee.
Roer de suiker door de thee en breng de thee nog heel even aan de kook.
Week 2 blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit en los ze in de thee op.
Laat de thee afkoelen.
Week de overgebleven blaadjes gelatine in koud water.
Breng de melk aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de melk iets afkoelen.
Los de blaadjes gelatine op in de melk.
Los ook de witte chocolade op in de melk.
Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
Klop in de tussentijd de slagroom stijf en als de melkcompositie is afgekoeld kan deze door de room heen
gespateld worden.
Verdeel de mousse in 4 theekopjes.
En als deze hard zijn kunt u de gelei van de thee over de mousse gieten.
Zet het geheel ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Na de 2 uur haalt u de mousse uit de koelkast om deze iets op temperatuur te laten komen.
Zet het kopje op een schotel en serveer op de rand van het kopje een dun koekje (tuiles) om het zo op een
echt kopje thee te laten lijken.
Serveertips
Lekker is om naast het kopje iets van en bolletje ijs te serveren.
Een leuk iedee is om het in de vorm van een ijslolly te maken.
Hierdoor krijgt dit dessert een erg verrassende uitstraling.
Bron: Smulweb