Whiskey fudge met ananas

Whiskey fudge met ananas

voor 6 porties

  • 250 g suiker
  • zout
  • 25 à 30 cl slagroom
  • 2 eetl. boter
  • 6 eetl. whisky
  • 1 rijpe ananas
  • 1 eetl. olie
  • 3 eetl. geroosterde, gezouten pinda’s
  • 300 g zure room

Smelt de suiker in een steelpan en karameliseer tot het lichtbruin is.
Breng lichtjes op smaak met zout, blus af met slagroom en breng aan de kook.
Voeg de boter toe en laat al roerend inkoken tot een dikke massa.
Kook de fudge op een matig vuur tot u de bodem met een houten lepel kunt natekenen.
Meng er de whisky door.
Schil de ananas, snijd het in de lengte in vieren, snijd het steeltje eraf en snijd de kwarten in de lengte doormidden.
Meng de ananaspartjes in een kom met de olie.
Bak in een grillpan gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant.
Hak de pinda’s grof.
Klop de zure room tot een gladde massa.
Leg de ananas op een bord, giet de fudge erover en besprenkel met een beetje zure room.
Bestrooi met pinda's en serveer met de overgebleven zure room.

Bron: essen & trinken

Terug