|
|
Klop de eieren los met de melk, een snufje zout en een mespunt kaneel.
Haal de sneetjes brood, kort,door dit mengsel en bak ze in een klontje boter in een koekenpan om en om goudbruin.
Bestrooi met (bruine) suiker en serveer meteen.
Een luxe variant is de wentelteefjes te maken van briochebrood.
Met een steker rondjes uit het brood steken, wentelteefjes maken als boven beschreven, bolletje kaneelijs erop, lekker dessert.
Iets anders is het recept van "tante Nelia".
Dezelfde ingrediënten, extra klontjes boter.
Klop de eieren los met een snufje zout en kaneel.
Haal het brood kort door de melk en vervolgens door het eimengsel.
Bak het brood in een klontje boter aan beide kanten goudbruin.
Strooi er suiker op en leg in het midden een klontje boter.
Bron: NN
|
|
De eieren kloppen met de suiker, kaneel en melk hier bijvoegen en in dit mengsel de sneetjes brood laten weken.
Als ze goed doortrokken zijn, ze even laten uitdruipen en dan in de koekenpan met boter aan beide zijden mooi lichtbruin bakken.
Bron: De Hollandsche Tafel in Indië
|
|
Klop de eieren met de melk, room, vanille-extract en kaneelpoeder los.
Wentel de sneden brood door het mengsel en bak de wentelteefjes krokant in boter en olie, half om half.
Druppel er voor het serveren nog wat honing over en serveer met vers fruit.
Wentelteefjes voor een heel leger?
Dip de sneetjes brood in het melk-eimengsel en schik ze in een ingevette bakplaat.
Schuif 12 tot 15 minuten in een oven van 190 °C en je kan met z'n allen aan tafel.