Warme vruchtennestjes

voor 10 personen

  • 6 eetl. citroenolie
  • 20 vellen filodeeg
  • 1 bakje bosbessen
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje rode bessen
  • 5 eetl. tafelsuiker
  • 1 theel. piment
  • verse takjes munt
  • volle room ter garnering

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet 10 kleine taartvormpjes in met een beetje van de citroenolie.
Snijd het filodeeg in 40 vierkanten van ca 12 x 12 cm.
Vet ze in met de rest van de olie en bekleed de taartvormpjes met 4 blaadjes filodeeg.
Draai de blaadjes telkens een beetje, zodat er een ster effect ontstaat.
Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartbakje in 7 a 8 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
Laat op een rooster afkoelen.
Verhit ondertussen de vruchten, suiker en het piment in een pan op middelhoog vuur; roer voorzichtig en wacht tot alles warm is.
Temper het vuur en laat het fruit 10 minuten sudderen onder voortdurend roeren.
Haal de pan van het vuur en laat uitlekken.
Schep de vruchten met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de taartbakjes.
Garneer met een takje munt en serveer warm met room en een bolletje roomijs.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug