Vruchtencrumble met amandelroom

  • crumble
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 80 g suiker
  • mespuntje zout
    • amandelroom
  • 20 cl crème fraîche of slagroom
  • 1 eetl. amandellikeur of
    1 theel. amandelessence
    • vruchten
  • 500 g diverse schoongemaakte vruchten
    zoals: appel, abrikoos, vijgen, peren
  • 3 eetl. bruine suiker

Meng de ingredië;nten voor de crumble met de mixer of wrijf het met de hand tot een mengsel dat lijkt op fijn broodkruim.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep het fruit in een ondiepe ovenschaal en strooi er de suiker over.
Verdeel het crumblemengsel over de vruchten.
Zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven of tot de crumble goudbruin is.
(Zet de temperatuur iets lager als de deegkruimels te snel donker worden.)
Klop de crème fraîche met de amandellikeur of essence lobbig en presenteer deze bij het warme dessert.

Tip

Bron: Milieudefensie

Terug