|
|
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schrap het merg eruit.
Breng de room, de melk, het vanillestokje, het vanillemerg en 60 gr suiker aan de kook en laat het op een
warme plaats een halfuur trekken.
Meng de eidooiers met de rest van de suiker en klop ze tot een romig, lichtgeel mengsel.
Zeef de bloem en de custard en meng ze in gedeelten door het ei-suikermengsel; Zorg dat alle
ingredië;nten goed worden opgenomen.
Breng de melk opnieuw aan de kook en giet ze, al roerend, heel langzaam bij het
ei-suiker-bloemmengsel.
Giet terug in de pan en laat, al roerend, op zacht vuur in ± 1 minuut binden en gaar worden.
Doe de vla over in een schaal en laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Verwijder voor het gebruik het vanillestokje.
Strooi, om er helemaal zeker van te zijn dat zich geen vel vormt, een laagje suiker over de vla of plak een
velletje plasticfolie op de bovenkant.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©