Vanillecustard met mango en granaatappel

Vanillecustard met mango en granaatappel

  • 1 mango
  • 40 cl halfvolle melk
  • 4 dadels
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • ½ granaatappel

Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
Pureer de dadels, een eetlepel mangoblokjes en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
Doe het mengsel in een pannetje en houd een beetje achter.
Voeg een over de lengte ingesneden vanillestokje toe.
Breng de melk tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
Meng de maizena met de achtergehouden koude melk tot een papje.
Giet dit in de pan en blijf goed roeren.
Zet het vuur uit zodra er een dikke custard ontstaat.
Laat de custard afkoelen.
Haal de pitjes uit de granaatappel door er met een lepel op de kloppen.
Bedek de bodem van een breed glas (bijvoorbeeld een whiskyglas) met mango en granaatappelpitjes.
Giet de custard erop en versier met wat mango en granaatappel.

Ingrediënten over?
Granaatappel:
Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Bron: Voedingscentrum

Terug