Trifle met stoofpeertje

Trifle met stoofpeertje

  • ½ (pers)sinaasappel
  • 3 kruidnagels
  • 500 g stoofperen, Gieser Wildeman
  • 1 kaneelstokje
  • 40 g walnoten
  • 2 eetl. havermout
  • koek- of speculaaskruiden
  • 1 eetl. olie
  • 1 beker, 450 g yoghurt Griekse stijl vanille 0% vet

Was het stuk sinaasappel en pers het uit.
Steek de kruidnagels in de sinaasappel.
Schil de stoofperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Breng de peertjes met 5 cl water, sinaasappelsap, het stuk sinaasappel en kaneelstokje aan de kook.
Laat de peertjes 15 minuten zacht koken.
Neem de pan van het vuur en plaats de pan direct in een (dek)bed (of slaapzak).
Laat de peertjes in 3 uur gaar worden.
Laat de peertjes afkoelen.
Hak de walnoten klein.
Bak de havermout met de walnoten en wat koekkruiden in de hete olie krokant.
Snijd de stoofpeertjes in reepjes.
Schep wat peertjes in 4 mooie glazen en schenk de helft van de yoghurt erover.
Leg de rest van de peertjes erop, schenk daarop de rest van de yoghurt en top af met het gebakken notenmengsel.

Extra informatie
De bereiding van de stoofperen is op deze manier heel energiezuinig.
De peertjes worden wat minder rood.

Bron: Voedingscentrum

Terug