Torta della nonna

  • 400 g bloem voor patisserie
  • 100 g amandelmeel
  • 1 theel. bakpoeder
  • 5 eidooiers
  • 150 g ongezouten boter
  • 200 g basterdsuiker
  • een snuf zout
  • ½ l crème patisserie
  • 50 g pijnboompitten
  • losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak met de keukenmachine een deeg van de bloem, de eidooiers, de boter, de suiker en het zout en laat het op een koele plaats een halfuur rusten.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een ronde lap van 26 cm doorsnede.
Leg één deegplak op een ingevette bakplaat en verdeel er de crème patisserie over; blijf 2 cm van de rand.
Leg de andere plak erop zoals bij ravioli, druk de randen goed aan en snijd de randen met een raviolisnijder bij.
Bestrijk de taart met losgeklopt ei en bestrooi hem met de pijnboompitten.
Bak hem ± 45 minuten.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Dit recept is Italiaans. In de Spaanse versie, 'torta de la abuela',' wordt over de crème patisserie nog een laag vruchtenmoes uitgestreken.

Terug