voor een quichevorm van 26 cmØ
|
|
* Of eenzelfde hoeveelheid quichedeeg.
** Als er geen goede tomaten voorhanden zijn neem dan een blik gezeefde tomaten of breng de tomaten op meer
smaak door 2 eetlepels tomatenpuree mee te bakken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin op laag vuur de tomaten tot bijna al het vocht is
verdwenen.
Voeg zout, peper, suiker, uitjes en kruiden toe en laat nog 2 minuten zachtjes bakken, laat afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar in ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de quichevorm in met 1 eetlepel olie.
Bekleed de vorm met deeg.
Prik met een vork gaatjes in deze deegbodem.
Verdeel het tomatenmengsel over het deeg. en strooi de spekjes en kaas erover.
Klop de eieren los met de crème fraîche, zout & peper, schenk dat mengsel over de vulling en
bestrijk er ook de deegrand mee.
Knijp met duim en wijsvinger karteltjes in de deegrand.
Bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Een houten prikker moet er droog uitkomen.
Dek de taart eventueel met aluminiumfolie af als hij te donker dreigt te worden en nog niet gaar is.
Snijd de quiche in punten en serveer.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©