Tomaten-kruidencake

  • 250 g gedroogde tomaten op olie, uitgelekt
  • 1 groen pepertje,
    ragfijn gesneden, naar smaak met of zonder pitjes
  • 5 eieren
  • 10 cl Griekse yoghurt
  • 75 g pijnboompitten, lichtgeroosterd
  • 10 cl olijfolie
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 eetl. lavas, in uiterst fijne julienne
  • 1 eetl. bladpeterselie, fijngeknipt
  • 1 eetl. koriander, fijngeknipt
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snijd de tomaten in smalle reepjes.
Klop de eieren schuimig met een mespunt zout & peper naar smaak, voeg, al kloppend olijfolie en yoghurt toe.
Spatel het bakmeel door het mengsel en vervolgens tomatenreepjes, pijnboompitten, kruiden en geraspte kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de massa over in een ingevette cakevorm, schakel de oven terug naar 150 °C.
Bak de cake, in ca. 70 minuten, gaar en goudgeel.
Laat afkoelen en serveer de cake met lavasroom.
Oventemperaturen en tijden verschillen per oven, noteer daarom de eigen gegevens bij het recept.

Je kunt de tomaten eventueel vervangen of combineren met olijven, artisjokken, paprika etc.
Zelfgedroogde tomaten zijn natuurlijk wel het lekkerst en als je paprika gebruikt is het lekker om (zelf)ingelegde, geschilde paprika op olie te nemen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug