Tarta de Santiago

    • voor de vulling:
  • 4 eieren
  • 250 g suiker
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 250 g gehakte amandelen
  • 1 mespunt kaneel
  • het merg uit 1 vanillestokje
  • poedersuiker voor de garnering
    • voor het deeg:
  • 1 ei
  • 125 g suiker
  • 125 g bloem
  • een snufje zout
  • 1½ lepel warm water

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop het ei met de suiker en het warme water schuimig en roer er beetje bij beetje de bloem door tot het deeg van de rand loskomt.
Klop de eieren voor de vulling met de suiker schuimig en roer er de citroenrasp, de kaneel, het vanillemerg en de amandelen door.
Meng alles goed.
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap.
Bekleed hier een ingevette springvorm mee en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegbodem en bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen, stort hem op een bord en bestrooi hem met poedersuiker.
Eventueel kunt u, met een sjabloon, een jacobskruis op de taart aanbrengen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug