Stoofpeertjes in rode port met hartige toast

Stoofpeertjes in rode port met hartige toast

  • 1 zak stoofperen
  • 50 cl rode port
  • 2 theel. suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 150 g blauwe kaas toast

Schil de peren, houd ze heel en laat het steeltje eraan zitten!
Rasp de helft van de sinaasappel.
Zet de peertjes in een pan waar ze allemaal rechtop naast elkaar kunnen staan.
Voeg de rode port, de suiker, het opengesneden vanillestokje en de sinaasappelrasp toe.
Breng het geheel aan de kook en stoof de peertjes met een deksel op de pan in 1 à 2 uur op een laag vuur gaar.
Laat ze vervolgens afkoelen in de pan.
Schep de afgekoelde stoofpeertjes in een diep bord en schenk er wat van de saus over.
Serveer met een stukje Blue Stilton (of andere blauwe kaas) en dunne toast.

Peren over?

Bron: Verse oogst

Terug