Stoofpeertjes met custardsaus

  • 1 kg stoofperen
  • 10 cl rode wijn of bessensap
  • ½ pijpkaneel
  • 1 kruidnagel
  • stukje citroenschil
  • 50 g suiker
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. custardpoeder
  • 1 eetl. suiker
  • 25 cl halfvolle melk

Schil de stoofperen.
Houd de peertjes heel en laat het steeltje er aan zitten of snijd de peren in vieren en verwijder het klokhuis.
Breng de peren met 10 cl water, de wijn of het bessensap, de pijpkaneel, de kruidnagel, de citroenschil en de suiker aan de kook.
Kook de peertjes in 3 - 4 uur gaar en rood.
Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maizena.
Laat de stoofperen afkoelen.
Meng de custard met de suiker en een paar lepels van de melk tot een glad papje.
Breng de rest van de melk aan de kook en voeg het custardpapje toe.
Laat de melk al roerend binden.
Laat de custardsaus onder af en toe roeren afkoelen.
Geef de custardsaus bij de stoofpeertjes.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Hollandse kapucijners.

Bron: Voedingscentrum

Terug