Stooffruit in rode wijn met mascarpone

voor 10 personen

  • 5 peren (bij voorkeur Gieser Wildemann of Conference) geschild, in kwarten gesneden
  • 5 appels (bij voorkeur Dijkmans Zoet of Pink Ladies), geschild, in kwarten gesneden
  • 1, 20 cl rode wijn
  • 50 cl rode port
  • 90 cl water
  • 30 g vanillesuiker
  • 2 eetl. suiker
  • 2 eetl. honing
  • 4 kaneelstokjes
    • voor de mascarpone
  • 450 g mascarpone
  • 40 g vanillesuiker
  • 2 theel. citroensap
    • voor het koekje
  • 30 g poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 30 g boter, gesmolten en afgekoeld op kamertemperatuur
  • 30 g bloem

Doe alle ingrediënten voor het fruit in een pan en kook zonder deksel drie uur op laag vuur.
Roer zo nu en dan het fruit voorzichtig om in de wijn.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal het fruit voorzichtig uit de pan en laat het afkoelen.
Kook de wijnsaus een paar minuten in tot een dikkere siroopachtige saus.
Breng de mascarpone intussen op smaak met de vanillesuiker en het citroensap.
Roer voor het koekje de poedersuiker, het eiwit, de boter en de bloem tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een kleine spuitzak met kleine mond.
Bedek een bakplaat met ingevet bakpapier.
Spuit hierop 3 bloemen met elk een doorsnede van 15 cm door middel van elkaar overlappende, langwerpige bloemblaadjes.
Bak de bloemen in ong. 2 minuten goudbruin in de oven.
Maak vervolgens op dezelfde wijze de andere 3 bloemen.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug