Sorbetijsparfait

voor 6 personen

  • 500 g aardbeien
  • pakje poeder voor aardbeienpudding
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 500 g sorbetijs
  • 100 g bitterkoekjes, geplet
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 50 g pistachenoten

Doe het aardbeienpuddingpoeder en 50 cl kokend water in een vuurvaste schaal en roer tot het puddingpoeder opgelost is
Zet het in de koelkast tot het stijf is
Snijd de pudding in kleine blokjes
Doe 100 g van de aardbeien en de poedersuiker in een keukenmachine of blender en klop dit glad
Leg beurtelings laagjes aardbeien, aardbeienpuree, sorbetijs, pudding en geplette bitterkoekkjes in 6 kleine parfaitglazen
Eindig met een scheutje ahornsiroop en strooi hier de gehakte pistachenoten over.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug