Sinaasappeltiramisu

sinaasappel_tiramisu (1K)

  • 1 sinaasappel
  • 10 bitterkoekjes
  • 1 bekertje slagroom à 12½ cl
  • 250 g mascarpone
  • 5 cl halfvolle vanilleyoghurt
  • cacaopoeder

Knip de bitterkoekjes in kleine stukjes.
Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
Schep het sap door de bitterkoekjes.
Klop de slagroom stijf en de mascarpone los.
Spatel de slagroom met de sinaasappelrasp, de yoghurt en de mascarpone door elkaar.
Verdeel de helft van de bitterkoekjes over 4 schaaltjes.
Lepel er de helft van het mascarponemengsel op.
Herhaal deze lagen.

Serveertips

Zet de toetjes tot gebruik in de koelkast.
Bestuif vlak voor het serveren met cacao­poeder.

Bron: Smulweb

Terug