Semifreddo met vanille en frambozen

Semifreddo met vanille en frambozen

  • 1 vanillestokje
  • 20 cl slagroom
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 100 g frambozen (diepvries)
  • 250 g ricotta
  • 100 g pistachenoten (fijngehakt, gepeld)
  • 8 eenpersoons puddingvormpjes of cakevorm, 50 cl inhoud
  • vershoudfolie

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er aan beide kanten uit.
Voeg het merg toe aan de slagroom en klop stijf met de suiker.
Pureer of prak de frambozen fijn.
Klop de ricotta goed los en schep ⅓ van de room erdoor.
Spatel nu de rest van de slagroom en de frambozen rustig door de ricotta tot alles goed is gemengd.
Bekleed de vormpjes met vershoudfolie en schep het mengsel in de vormpjes.
Bestrooi met een dikke laag pistachenoten.
Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
Zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water.
Verwijder het folie en stort de semifreddo.
Snijd, wanneer je een cakevorm hebt gebruikt, de semifreddo in plakken.
Serveer direct.

Bereidingstip
Lekker met een glas prosecco met een bevroren framboos erin.

Bron: Boodschappen

Terug