|
|
Snijd van de een citroen 4 mooie, dunne plakken.
Leg ze tussen een paar laagjes keukenpapier en zet er iets zwaars op, laat 15 minuten staan.
Splits de eieren en zorg dat er geen spoortje eigeel bij de witten terecht komt.
Doe 3 druppels citroensap bij de witten en klop die zo stijf als maar gaat, ga lekker een tijd door.
Roer de mascarpone los en glad met de eidooiers en de poedersuiker.
Rasp er met de citrusrasp heel dun flink citroenschil bij.
Snijd de citroen door en knijp 4 à 5 eetlepels sap bij het mengsel; roer weer glad.
Spatel het eiwitschuim door het mascarponemengsel.
Verdeel over 4 coupes of schaaltjes en zet een paar uur in de koelkast.
Neem een koekenpannetje waarin de plakken citroen precies passen.
Strooi er suiker in en leg de plakken erop.
Bak eventjes tot de suiker smelt.
Wentel de plakken in de suiker.
Draai het vuur uit, laat afkoelen en zet het pannetje in de koelkast.
Leg voor serveren op elke coupe een plak citroen.