Sabanet

Pakistaans nagerecht

voor 6 personen

  • 2 kopjes rijst, gewassen en uitgelekt
  • 2 kopjes suiker
  • ½ theel. kurkuma, kunyit
  • 1 theel. saffraan
  • 125 g boter
  • 1 theel. kaneel of een stuk kaneel van 1 x 10 cm
  • 1 theel. kardemom of 6 korrels fijngemaakt
  • 2 laurierbladeren
  • 15 amandelen, gezouten,
    even in heet water geweekt en gesnipperd
  • 1 eetl. rozijnen

De rijst met 8 kopjes water opzetten, koken tot ze half gaar is, en afgieten.
In een sauspan suiker, kunyit en saffraan met een kopje water al roerend opwarmen tot de ingrediënten zijn opgelost.
In een vuurvaste schaal boter smelten, kaneel, kardemom, laurier erdoor roeren en vervolgens de half gekookte rijst en de suikeroplossing toevoegen.
De massa op zacht vuur doorkoken tot alle vocht is opgenomen.
Tenslotte amandelen en rozijnen door de rijst roeren en de schaal nog eens 30 minuten in een matig warme oven zetten.
Af en toe roeren.
Voor het opdienen laurier en (stukken) kaneel verwijderen.
Warm serveren.

Bron: Esther's recepten

Terug