voor 8 deegbakjes
|
|
Korstdeeg
Meng meel, boter en honing tot een homogeen deeg (eventueel in een keukenmachine).
Voeg indien nodig wat water toe.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Vet acht taartvormpjes, 10 of 12 cm Ø in.
Strooi wat bloem op je werkblad.
Rol het deeg hierop uit (ongeveer 3 mm dik).
Verdeel het deeg over de taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier in de taartjes en leg hierop droge erwten of bonen.
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in een oven op 180 °C.
Verwijder het bakpapier en de erwten of bonen.
Laat de taartjes afkoelen.
Pudding
Los de maizena of het puddingpoeder op in een beetje koude melk.
Breng de rest van de melk met de room en suiker aan de kook.
Roer het opgeloste poeder bij de melk en laat koken tot het mengsel dikt.
Laat afkoelen.
Rabarbertaartjes
Was de rabarber.
Snijd de rabarber en de vijgen in stukjes.
Breng een bodempje (halve cm) water aan de kook.
Voeg rabarber en vijgen toe en kook ze samen gaar op een zacht vuur.
Laat afkoelen.
Pureer vervolgens de banaan samen met de rabarber en de vijgen.
Voeg wat vanillepoeder toe.
Rooster de amandelschilfers enkele minuten op een matig vuur.
Schep de pudding in de taartjes en daarop de rabarbervulling.
Garneer met amandelschilfers.
Bron: Lekker Ecologisch!
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief