Rabarber-witte chocolade-oranjebloesemcake

  • 250 g boter
  • 180 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eieren
  • 10 cl melk
  • 500 g rabarber
  • 180 g witte chocolade
  • 2 eetl. oranjebloesemaroma

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter en laat deze even afkoelen.
Intussen weeg je de suiker en bloem en meng je deze samen.
Je doet de vier eieren erbij en wanneer de boter voldoende is afgekoeld voeg je ook deze toe.
Ook het bakpoeder en de melk mogen bij dit geheel.
Schil de rabarber en snijd ze in grove stukken.
Vermeng de stukken rabarber onder het beslag.
Versnij de witte chocolade in brokjes (een halve centimeter lijkt me ideaal) en vermeng ook deze onder het beslag.
En dan voeg je nog het oranjebloesemaroma toe, wat meer of wat minder, naar gelang je persoonlijke voorkeur.
Leg bakpapier in je cakevorm en giet het beslag erin.
Bak je cake 40 à 50 minuten.
Wanneer je een mes in de cake kan steken en het er bijna helemaal proper kan uithalen is je cake klaar.

Bron: Jana Vanhuysse
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug