Rabarber crumble

Rabarber crumble

  • 600 g rabarber
  • 2 eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g bloem
  • 70 g havervlokken
  • 3 eetl. pompoenpitten
  • 60 g bruine suiker
  • ½ theel. kaneel
  • 70 g boter, plus 10 g voor de bakvorm

Was en schil de rabarberstengels en snijd ze in 2 à 3 cm lange stukken.
Dan mengen met suiker en vanillesuiker en 30 minuten laten staan.
Meng de ingrediënten van bloem tot kaneel in een kom.
Voeg vervolgens druppelsgewijs de gesmolten boter toe en bestrijk deze met een vork zodat er kleine klontjes ontstaan.
Schep de rabarber in de ingevette ovenschaal en bedek gelijkmatig met de crumble.
Bak in een voorverwarmde oven op 190 °C gedurende 40 minuten.

Lekker warm met vloeibare slagroom of vanille-ijs.

Bron: kraut &rüben

Terug