Pudding met meringue

pudding_meringue (2K)

  • 20 cl melk
  • 50 g boter
  • 1 vanillestokje
  • 7 eieren
  • 70 g suiker
  • snuifje zout
  • citroenzeste van halve citroen
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • poedersuiker

Schenk de melk in een ovenschotel van 28 cm Ø.
Doe er de boter verdeeld in vlokjes bij.
Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg merg en stokje bij de melk.
Zet midden in een op 250 °C voorverwarmde oven.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten tot schuim met de suiker en een snuifje zout.
Rasp de schil van de halve citroen en doe bij de dooiers.
Roer er de bloem en maizena door.
Spatel er het eiwit door.
Haal het vanillestokje uit de melk en schep er het eimengsel op, zodat de melk helemaal bedekt is.
Zet nog 10 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt (het binnenste blijft romig zacht).
Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.
Lekker met frambozencoulis.

Opmerking
Wel een erg zwaar dessert, lekker in de winter.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug