voor 2 personen
|
|
Boen 1 sinaasappel goed schoon.
Snijd er een aantal mooie schilletjes van voor de garnering.
Rasp de rest van de schil er af.
Pers de sinaasappels uit.
Er is 20 cl sap nodig.
Breng het sinaasappelsap met de geraspte sinaasappelschil en de pruimen tegen de kook aan.
Laat de pruimen in ca. 10 minuten zacht worden.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten met de suiker stijf.
Pureer de pruimen met het vocht met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de puree weer tegen de kook aan.
Meng de helft van de hete puree luchtig door het eiwit.
Verdeel de overgebleven pruimenpuree over de schaaltjes en schep de luchtige puree er op.
Warm de oven voor op 180 °C.
Bak de soufflés in het midden van de hete oven in 5 – 6 minuten bruin.
Neem ze uit de oven, garneer met sinaasappelschilletjes en eventueel een takje munt.
Serveer de soufflés warm.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip gevuld met kruidige rijst, gemarineerde wintergroente en aardappelpuree.