Pruimendessert -I

voor 2 personen

  • 300 g pruimen
  • 2 bolletjes gember
  • 1½ eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 cl dikke yoghurt

Overgiet de pruimen met kokend water en trek het velletje eraf.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Snijd de gember heel fijn.
Schep de gember, de suiker en de vanillesuiker door de pruimen.
Geef er wat yoghurt bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht couscoussalade met makreel.

Bron: Voedingscentrum


Pruimendessert - II

voor 2 personen

Pruimendessert

  • 300 g pruimen
  • 1 bolletje gember
 
  • 7½ cl halfvolle yoghurt

Was de pruimen.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Snijd de gember heel fijn.
Schep de gember door de pruimen en verdeel dit over 2 bordjes.
Geef er wat yoghurt bij.

Pruimen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug