Gestoofde pruimen met room

voor 2 personen

  • 200 g pruimen
  • 1 sinaasappel
  • ½ vanillestokje
  • 1 eetl. witte basterdsuiker
  • 2 eetl. zure room

Was de pruimen.
Halveer ze en verwijder de pit.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
Pers de sinaasappel uit.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg er uit.
Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil, het opengesneden vanillestokje en een ½ eetlepel van de basterdsuiker tegen de kook aan.
Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
Laat de pruimen afkoelen.
Roer het merg van het vanillestokje en de rest van de basterdsuiker door de zure room.
Verdeel de pruimen over 2 coupes en schep de room er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een lamslapje, venkelsalade met citroen en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug