Polenta-amandelcakeje met gemarineerd fruit

  • 4 eetl. extra vergine olijfolie (uit Noord-Spanje)
  • 100 g boter
  • 200 g amandelen, gemalen
  • 200 g suiker
  • 3 biologische eieren
  • 2 citroenen, gewassen en geraspt
  • 100 g polenta
  • 1 snufje zout
  • lekker stevig fruit (meloen, appel, peer, enz.), schoongemaakt
  • 1 glas Pedro Ximénez-sherry (bij de goede slijter)

Verwarm de oven op 180 °C.
Meng de olie, boter, amandelen en suiker goed door elkaar.
Doe de eieren er één voor één bij.
Voeg citroenrasp, -sap, polenta en zout toe.
Doe het beslag in een beboterde vorm en bak in 30 à 45 minuten gaar en bruin.
Lekker met het fruit dat 30 minuten is gemarineerd in de sherry.

Meeuwig & Zn.

Terug