Perziken en frambozen met room uit de oven

perziken_frambozen (2K)
voor 2 personen
  • 4 eidooiers
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 2 eetl. dessertwijn
  • 1 perzik, gehalveerd
  • 100 g frambozen
  • 1 eetl. poedersuiker

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Doe de eidooiers, suiker en zoete wijn in een kom en klop ze met de elektrische staafmixer 6 tot 8 minuten, of tot het mengsel dik en heel licht van kleur is.
Leg de halve perziken en de frambozen in twee ovenvaste schaaltjes.
Giet het ei mengsel erover en strooi er de poedersuiker over.
Zet de schaaltjes 12 tot 15 minuten in de oven, of tot de suiker goudbruin is gekarameliseerd.
Serveer dit dessert warm.

Bron: Donna Hay
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug